Victoria Scheel Haarstad - Registrert EQ-terapeut MNEQ
  • Jeg er utdannet EQ-terapeut fra EQ Institute, Oslo

  • Medlem av utøverorganisasjonen Norsk forening for EQ-terapeuter (NEQ) og registrert i Registeret for utøvere av alternativ behandling i Brønnøysund

  • Utdannet Barnehagelærer og har 16 års erfaring fra barnehage

  • Utdannet innenfor markedsføring og økonomi fra hhv. Norges markedshøgskole, og Norges Handelshøyskole og har blant annet jobbet som markeds- og informassjonsansvarlig i forlag, personalkonsulent i vikarbyrå og reiseleder i Egypt.

Selvportrett etter EQ-terapi av Trond Erik og bad på Kalvøy august 2021 b.jpg

Meg etter en forløsende EQ-terapi

- og en deilig lang svømmetur.

Ved å anerkjenne alle følelser,

hjelper jeg den som får terapi

til å finne sine egne svar.

Jeg har vokst opp i en ganske normal familie med en mamma som var førskolelærer og en pappa som jobbet på kontor. Mamma valgte å være hjemmeværende da hun fikk meg i 1966 og ble hjemme helt til jeg og min nesten 4 år yngre bror var ute av redet.

Jeg vokste opp i et kjærlig hjem med mye eventyrfortelling, sang, morsomme formingsaktiviteter og søndagsturer i helgene. Så hva gikk egentlig galt? Jeg følte aldri at jeg hørte til noe sted, vi flyttet flere ganger og  jeg gikk i park, 2 barnehager på to barneskoler, 1 ungdomskole og 2 vidergående skoler og slo ikke rot og ble trygg noe sted. Denne nomadetilværelsen fortsatte også flere år i arbeidslivet da det ble mange vikariater og kortere ansettelseforhold i et vanskelig arbeidsmarked, før jeg endelig slo rot som assistent i barnehage og deretter som førskolelærer. Jeg følte store deler av tiden at jeg måtte bevise at jeg var god nok, var redd for å gjøre feil og slet med prestasjonsangst. Jeg har hele tiden tenkt at det var all flyttingen i barne- og ungdomsårene som var grunnen til at jeg utviklet prestasjonsangst. Men gjennom EQ-terapien så jeg at grunnlaget for dette lå ennå lenger tilbake i min barndom.

Det har vært flere mindre og noen større episoder fra tidlig barndom som har satt seg i kroppen og hatt stor betydning for hvordan jeg har sett på meg selv, både i forhold til selvfølelse og selvtillit, og de har dukket opp en etter en i terapiene jeg har fått. Men det har vært spesielt et traume som har satt dype spor, og som jeg har trengt flere terapier på...

Pappaen min røkte dessverre rullings... og lille og nysgjerrig meg på 1 år og 9 måneder fant tobakken og ville smake, (pappa puttet jo dette i munnen, ...). Jeg tviler på at jeg fikk i meg noe særlig, det kan jo umulig ha smakt noe godt. Mamma og pappa visste ikke hvor mye jeg hadde fått i meg, og var naturlig nok redde for tobakksforgiftning, og kontaktet legevakten. Det endte med at jeg ble brutalt pumpet på sykehuset. 

På 60-tallet hadde man en merkelig forestilling om at barn ikke kjente like mye smerte og ubehag som voksne, så jeg fikk hverken beroligende eller lokalbedøvelse. Mamma fikk beskjed om å gå ut av rommet fordi det ville bli brutalt for henne å se på.

For henne? Hva med meg???

Mamma nektet å gå ut, hun ville være der for meg, men det føltes jo ikke sånn for lille meg , for hun sto jo bare å så på, hvorfor beskyttet hun meg ikke fra disse overgriperne? Jeg ble tatt på fanget av en sykepleier som holdt begge armene mine hardt fast, mens munnen ble tvunget opp. Den andre hvitkledde puttet inn en slags kloss så jeg ikke kunne lukke igjen munnen og så dyttet hun det jeg syntes så ut som en rosa hageslange inn i munnen min, ned i spiserøret og helt ned i magesekken mens jeg hadde forferdelige brekningsfornemmelser og var livredd. Disse minnene har brent seg fast i kroppen min, jeg kan fortsatt se for meg den rosa fargen på slangen. Dette traume har jeg hatt flere terapier på. For en liten jente var dette et svært brutalt overgrep.

Gjennom flere EQ-terapier har jeg skjønt at det er en sammenheng mellom dette sterke traume og det faktum at jeg bestanding har vært redd for å gjøre feil, og derfor utviklet prestasjonsangst. Det at jeg byttet barnehage, skoler, og arbeidssted forsterket denne angsten ytterligere. Kroppen min har hele livet mitt husket og "visst" at om jeg gjør noe galt kan det få voldsomme og smertefulle konsekvenser. 

Gjennom EQ-terapien har jeg gradvis bearbeidet dette vonde traume. Jeg er ikke lenger så redd for å gjøre feil, og jeg vet nå at det ikke er farlig. Kroppen går ikke lenger automatisk i angstmodus om noe blir veldig utfordrende. Og jeg klarer å roe lille meg om hun likevel skulle bli urolig.

For meg har møte med EQ-terapien vært en stor og viktig personlig utviklingsreise, gjennom å bearbeide mine egne vonde erfaringer, fra både tidlig barndom og senere i livet, har jeg fått mer plass til å leve i nuet, og mer indre ro og glede i hverdagen. Endelig er det godt å være meg.

Jeg er stolt og glad for min egen personlige reise og at jeg i dag jobber som EQ-terapeut, og nå vil jeg veldig gjerne hjelpe deg i din prosess.

Du er velkommen til å ta kontakt for en uforpliktende prat, kanskje er EQ-terapi også din vei til å få det bedre med deg selv?

Hjertevarm hilsen fra Victoria

lille meg 1.jpg

Meg som liten, ca. 1,5 år.

Anmeldelser

Jeg jobber som coach og energihealer. Jeg opplever daglig den fantastiske effekten av dette arbeidet, både for mine kunder og meg selv. 

Det jeg liker veldig godt med timene med Victoria er at hun med en gang får meg til å føle meg ivaretatt og trygg. Hennes metodikk er enkel og effektfull og hun guider meg trygt gjennom timen. Victoria hjelper meg med å finne det som trenger å bearbeides. Jeg føler meg hele tiden sett og respektert og aldri dømt. Det gjør at jeg tør å se på og dele det vanskelige som dukker opp. Vi har hatt timer både på video og med fysisk oppmøte og jeg synes begge fungerer veldig bra.

Jeg vil på det varmeste anbefale Victoria.

Grethe Fremo-Bjørn, Sarpsborg

Victoria has helped me get in touch with parts of myself that have been buried since childhood due to trauma. She provides a safe and supportive space to explore the traumatic events and get in touch with the emotions connected to them. I never know where a session with Victoria will take me, but it's always exactly where I needed to go at that time. I felt a lot of energy move during and after my last session, and the next day was filled with positivity and energy. I found myself able to accomplish much more than usual. I recommend Victoria's work very highly.
Anna Pavlakis, Spain
Jeg hadde en utfordrende livssituasjon, med svik, løgner og avvisning, der jeg hadde klump i magen og ikke klarte å spise, sove, trene eller gjøre noe som helst for å løfte meg selv opp og ut av det.
Etter en økt med Victoria, forsvant klumpen i magen momentant og jeg fikk forståelse for hvorfor jeg hadde reagert så sterkt på situasjonen og klarte da å komme meg ut på andre siden. Er utrolig takknemlig og anbefaler en session med henne på det sterkeste.

 

Bente Fremo-Bjørn

© 2021 by Bærum EQ-terapi. Proudly created with Wix.com